Біле населення США почало вимирати: кількість померлих вперше перевищила кількість народжених

16.06.2013 16:02

 

Рівень смертності білого населення США вперше перевищив показник народжуваності, за даними Бюро перепису населення.

Всього у Сполучених Штатах проживає 198 млн громадян білої раси не латиноамериканського походження. У минулому році кількість померлих у цій групі приблизно на 12,4 тис. перевищила число народжених.

При цьому ще нещодавно, у 2010-2011 роках народжуваність серед білих перевищувала смертність на 29,6 тис. осіб, зазначає USA Today. За словами демографів, хоча таку різницю і не можна назвати суттєвою, досі в історії США не було нічого подібного, навіть за часів Великої депресії.

Причиною спаду народжуваності експерти називають демографічні та економічні фактори, які почали чинити свій вплив на демографічні процеси у США ще в 2007 році – напередодні глобальної економічної кризи.

Завдяки цим чинникам, в даний час число дітей, які народжуються в сім’ях представників білої раси, нижче того рівня, який необхідний, щоб утримувати її чисельність на стабільному рівні, зазначають експерти. При цьому жодна інша група не показує аналогічного спаду.

Середній вік білих громадян США також значно вищий, ніж в інших групах. За даними The Washington Post, він становить 42 роки, тоді як для азіатів і афроамериканців – 34 та 32 років, а для латиноамериканців – 28.

Поки неіспаномовні білі залишаються домінуючою расовою групою у США, чия чисельність становить 63% населення. Нестачу народжуваності частково компенсують 188 тис. білих іммігрантів, в основному з Канади та Німеччини, але також і з Росії і Саудівської Аравії.

Тим не менш отримані сигнали все більш тривожні. Раніше в цьому році дані перепису показали, що вперше в історії США білі діти виявилися меншістю.

“Ми на початку тривалого етапу повільного спаду чисельності нашого білого населення, який буде характеризувати це століття”, – заявив журналістам Вільям Фрей, експерт-демограф Бруклінського інституту.

Як повідомлялося, попередній перепис населення у США показав, що більше половини новонароджених належать до расових та етнічних меншин. 50,4% дітей, народжених протягом 12 місяців до липня 2011 року, є афроамериканцями, латиноамериканцями і азіатами або з’явилися в змішаних сім’ях.

news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2013/06/16/303725

Контакт

vse usim pro vse

fireku@i.ua

Пошук

© 2013 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode